Quoter

Thursday, June 17, 2010


Rufus Kain - Jong Leren (Laaglandliedjes 2010) verkrijgbaar op CDBaby.com


Rufus Kain: Jong Leren


Op 22 mei 2010 opende Rufus Kain het drie-daagse Vurige Tongen festival in Ruigoord met de presentatie van zijn debuut album Jong Leren , dat die dag verscheen.

Kain's stem en Nederlandstalige teksten zijn opvallend diep, terwijl zijn gitaar een luchtig tegenspel biedt. Deze elementen komen bij het luisteren van Jong Leren direct naar voren, want dit is een solo-album zonder veel toeters en bellen dat klinkt alsof de artiest in je huiskamer een prive concert geeft.

De plaat, die is geproduceerd door collega muzikant Mizza Hendrix (ex manager en bandlid Gotcha!), is uitgebracht door NL-label Laaglandliedjes, bekend van live-muziekavonden in Club Panama en Sappho.

Jong Leren geeft een aardig idee van waar deze singer-songwriter mee bezig is geweest sinds hij een jaar eerder kennismaakte met het Amsterdams Songwriters Guild (ASG), waar hij veel heeft geleerd, en nu iedere week de radioshow van host, in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam samen met Anne Roos Rosa de Carvalho.

Gewapend met gitaar, harmonica en nu dus met cd (ook verkrijgbaar online bij iTunes, Amazon e.d.) is Kain ook regelmatig te zien met live optredens, waarbij hij met een levendige, vaak geestige performance het publiek weet te pakken.

No comments: